Nyhedsbrev august 2019

26. august 2019

Kalenderen siger august måned, sommeren går på hæld og det meste af sommerferien er afviklet. Vi nyder at det stadig er lunt i vejret og ser frem til, at de næste måneder kommer til at handle om HØST tema for hele huset. Hver stue vil informere mere herom, gennem vores månedsplan.

Som mange af jer sikkert allerede har bemærket, så har vi fået nye ansigter i huset. Vi vil byde velkommen til Michael, som er ny pædagog hos krabberne. Michael er fastansat og startede d. 15 august. Vi vil også byde Helle velkommen. Helle er medhjælper hos humlebierne, men fleksibel i hele huset og er fastansat pr. 15 august. Velkommen tilbage til Julie. Julie har funktion i hele huset, ind til hun starter på pædagog uddannelsen. Derudover vil vi også byde velkommen til Ammie, som er vores nye tilkalder vikar i huset. Endvidere vil i kunne møde Sofie i køkkenet. Sofie er i virksomhedspraktik hos Misja, også et velkommen til hende. Karlas far Kim, er ansat som pedel og sørger for udenomsarealerne i Havmågen, velkommen til Kim.
Så er det med stor ærgelse at vi må sige farvel til Anton og Melanie, som begge har udskiftet Thy med Århus for at studere. Vi har været så glade for at have begge i huset og vi ønsker dem alt godt fremover.

I har allerede taget rigtig godt imod vores nye ansatte og det er super dejligt – tak for det J

 

UDEDAG: Hver mandag er udedag for hele huset og dette gælder i alt slags vejr. De børn der bliver afleveret kl. 8.00 og derefter skal afleveres ude. Vi vil gerne bede jer forældre om at klæde jeres barn på alt efter vejret inden de afleveres ude på legepladsen.

 

HUSK NAVN: Vi oplever mange forældre er frustreret over at børnenes tøj, sko mm. bliver væk. Det er vi forstående overfor. Derfor opfordrer vi alle forældre til at kigge børnenes ting igennem og få sat navn i. Vi hjælper børnene i dagligdagen til at blive selvhjulpnene i gardaroben, men det kan godt resultere i at tingene kommer de forkerte steder hen. Husk derfor også at tjekke børnenes tasker, når de er med hjemme i weekenden, samt børnenes skabe, på den måde kan vi måske afhjælpe problemet.
Vi vil også gerne at i husker at lægge børnenes overtøj mm. de rigtige steder hen i deres skab, som vi beskrev i sidste nyhedsbrev. Det hjælper både børnene og personalet i hverdagen til lettere at finde frem til det vi skal bruge. Og en sidste lille bøn: HUSK at sørge for at børnene både har termotøj, regntøj, gummistøvler og sko med HVER dag. Det er en tid med meget omskifteligt vejr og vi er rigtige meget ude.

 

LEGETØJSDAG: Personalet oplever at legetøjsdag hver tirsdag giver rigtig mange konflikter og uro i børnegrupperne. Derfor vil vi fra næste tirsdag afprøve et nyt koncept, nemlig at legetøjsdagen bliver en gang i måneden. Vi laver et opslag et par dage inden legetøjsdagen og så ser vi frem til at se, om dette initiativ har en positiv effekt.

 

NYT FRA GRUPPERNE

KRABBERNE: I vuggestuen skal vi til at arbejde med et projekt vi kalder ”her bor jeg”. Projektet går ud på at vi skal ud og se hvor vi bor. Vi vil derfor cykle rundt og tage billeder af hvert enkelt barns hus. Det glæder vi os til at komme i gang med. Mere info vil komme når månedsplanen kommer ud. I midten af september forventer vi at afholde forældre samtaler i vuggestuen og vi vil som et nyt tiltag holde 3 måneders samtaler for alle nye børn der starter.

 

BRUMBASSER: Efter sommerferien gik vi igang med opstart af vores HØST tema, som munder ud i høstfesten i september. Vi vil arbejde med forskellige ting under vores høst projekt, bla. fra jord til bord, ture ud af huset, kreative udfoldelser osv. Mere info følger i et månedsbrev. Vi forventer at afholde forældre samtaler engang i oktober.

 

HUMLEBIER: Vi er også godt i gang med HØST tema. Vi tager på ugentlige ture ud af huset, hvor emnet er i fokus. Vi er i gang med at arrangere forskellige udflugter, bla. vores årlige tur til Martin Bojesen, men vi har også andre spændende ting i gære. Mere info følger. Vi forventer at afholde forældre samtaler i oktober/november måned.

 

SKOVTROLDE/MARKMUS: Hvad sker der hos skovtrolde og markmus den kommende tid: Fra uge 34 og nogle uger frem vil vi arbejde ud fra temaet leg og læring. Vi deler børnehaven op i to hold hvor Kirsten arbejder i det kreative hjørne. Første projekt bliver at lave en ny fødselsdagsstol til gården. Inger vil arbejde med små læringslege, både grovmotorisk (rytmik hver onsdag i kælderen) og finmotroisk, hvor hvert barn får en lille opgavemappe samt meget mere. Vi vil løbende lave opslag på facebook/opslagstavlen.
I september tester vi de kommende skolebørn. Testen er udviklet af rambøll og obligatorisk, da børnenes kommende lære vil bruge den i deres arbejde med børnene. Dette gælder skovtrolde og der vil komme info breve i børnenes skabe senere.

På turdage vil vi arbejde særligt med et bestemt dyr, som vi undersøger nærmere, vi tegner ser billeder og høre om. Vi vil lave vores egen lille ”skovens dyr database”.
Julie bliver tilknyttet skovtroldene om fredagen og andre dage efter behov. Børnene på gården tilbydes alle forældresamtaler sidst i september og først i oktober.

 

NYT FRA KONTORET

Vi går en tid i møde med mange arrangementer for både børn og voksne – vi vil gerne at i sætter kryds i kalenderen og alle bakker op om diverse tiltag 😊

Vigtige datoer:
-  Høstfest/fødselsdagsfest d. 14/9 kl. 10.00 – 13.00 (opslag følger)
-  Arbejds weekend d. 26 + 27/10 kl. 9.00 – 12.00 (tilmelding følger)
-  Bedsteforældredag d. 28/11 kl. 9.30 – 12.00 (tilmelding følger)
-  Julefrokost i børnehaven d. 12/12
-  Julefest for børn + familie d. 15/12 kl. 14.00 – 16.00

 

NYT FRA BESTYRELSEN

Kære forældre,

Vi håber i har haft en dejlig sommer med en masse dejligt nærvær og hygge med jeres børn.

Havmågen har haft en travl sommer, med en masse glade børn. Som I kan se på Facebook, så er cyklerne i den grad også blevet indviet med en masse gode ture rundt i Hanstholm. Det er bare super fedt at se og bekræfter os i, at det var en rigtig investering at gøre.

Vores hjemmeside er opdateret og man skal nu fremover tilmelde sine børn på venteliste til Havmågen via hjemmesiden – under ”om” og så ved ”tilmelding”. Det er super nemt. På hjemmesiden bliver der også lagt nyhedsbrevene op, samt referater fra bestyrelsesmøderne således det er frit tilgængeligt for alle, at se hvad der drøftes og besluttes.

Vi har ved sidste bestyrelsesmøde d. 12. august 2019, besluttet, at vi fra 2020 holder ferie lukket i sommerferien i både uge 29 og uge 30. Dette varslede vi i sidste nyhedsbrev og vi har nu besluttet at implementere dette. Vi har også besluttet, at der fremover i juli måned kun servere rugbrød med pålæg i vuggestuen. Børnehavebørnene skal stadig selv have madpakke med hver dag i juli måned.

Det var det fra bestyrelsen for denne gang. Ved spørgsmål så tag fat i en af os eller skriv til vores mail: Bestyrelsenhavmaagen@gmail.com

Venlig hilsen

Jeanett, Pernille og Louise

Denne hjemmeside bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok