Nyhedsbrev januar 2022

Godt nytår til jer alle og velkommen tilbage i Havmågen. Håber I alle har nydt juleferien, fået slappet af og børnene har fået leget med deres nye legetøj. Vi har med fuld fart taget hul på et nyt år, vi glæder os til at se, hvad året har at byde på af spændende oplevelser. Vi håber, at vi kan få en mere normal hverdag, hvor Corona ikke sætter dagsordenen.

Nyhedsbrev januar 2022

Nyt fra Krabberne:

Vi har en lille gruppe på 4 Krabber, hvor Else Marie er primær voksen i gruppen. Der vil være fokus på: sang, motorik, gåture samt en rolig og forudsigelig hverdag. Der arbejdes på at gøre børnene trygge og glade. For at skabe et roligt måltid for børnene, som er med til at børnene bedre kan koncentrere sig og blive selvhjulpne, sidder Else Marie forsat i det lille rum med den lille børnegruppe, da vi føler, det giver en den bedste atmosfære for børnene. 

Nyt fra Søhestene:

Velkommen tilbage - vi har glædet os til at se jer igen. Januar bliver en måned hvor vi lige skal komme tilbage i de gamle rutiner. Vi har haft en del udskiftning i gruppen - 3 børn er startet i børnehave og 4 børn er rykket op til os og skal være søheste om formiddagen. Det tager lige lidt tid at komme tilbage til hverdagen.
Vi går fastelavn i møde og i den forbindelse vil vi til at øve koncentration og fastholdelse af koncentrationen i hverdagsaktiviteter. Vi skal klippe, klistre, male, tegne og meget meget mere. Både børn og voksne elsker det! Her har vi rig mulighed for at få det enkelte barn på enmandshånd og vi har stor erfaring med at børnene rigtig kommer til ordet.
Vi vil i den kommende tid fortsat tage på turer så forsæt endelig med den varme påklædning i garderoben. Det skal lige siges at vi ikke tager ud i naturen for en hver pris.

Nyt fra Humlebierne:

Humlebierne skal byde velkommen til og tage rigtig godt imod fem nye børn Chloe, Konrad og Pil som alle er kendte i huset samt Ane og Xander som begge er nye børn i Havmågen.  Voksne i gruppen er Sofie, Helle, Helene, Julia og Charlotte.

Vi er blevet en stor gruppe med 27 fantastiske og livlige børn. Vi deler os så vidt det er muligt i mindre grupper i løbet af formiddagen. Det vi sige, at der er en gruppe på stuen og en gruppe ude/kælderen. Det betyder også, at vi vil tage på tur i mindre grupper, vi deles om at låne cyklerne, derfor vil der fremadrettet ikke være faste turdage på månedsplanen.
Fokuspunkter de næste par måneder vil være sprog, rim og remser, sange, mundmotorik m.m.

Nyt fra Skovtroldende:

Som beskrevet i månedsbrevet bruger vi 2 uger af januar til ”Sikkerhed i Børnehøjde”. Vi vil løbende i projektet dokumentere på Facebook og på opslagstavlen.

I februar og marts vil vi starte et teaterprojekt op med temaet ”Cirkus”. Her vil vi tildele børnene en rolle efter ønske, som skal indøves og vi skal være kreative med rekvisitter og bruge Cirkus som udgangspunkt for andre aktiviteter.

I marts vil vi også bruge tid på besøg på henholdsvis Friskolen og Hanstholm Skole, så børnene møder kommende skolekammerater og voksne. Vi deler os i to, så Kirsten tager på Friskolen og Inger tager på Hanstholm Skole. Vi håber på at Corona ikke spænder ben for denne tradition igen i år.

Vi vil i de næste måneder have ekstra fokus på tal og bogstaver. En god øvelse at have med ”i rygsækken” til den kommende skolestart.

Vi oplever p.t. meget fjolleri på Gården. Dette forekommer især blandt drengene. Vi har fokus på at bryde denne adfærd, som forstyrrer legen og samlingerne. Vi har delt børnene i mindre grupper, talt meget om hensigtsmæssig adfærd og nogle gange har det været nødvendig med en lille tænkepause i sofaen eller ved et af bordene for sig selv, hvis man gang på gang bryder aftalen om at stoppe og lege/være sammen hensigtsmæssig. Vi håber på forståelse for, at vi tager mere hånd om problemet og inddrager jer i det. I må gerne tale med børnene hjemme om, at det er vigtig ”at høre efter”, ”være en god kammerat” og ikke ”forstyrre andres leg, aktivitet eller spisesituation.” Vi vil nemlig gerne kunne sende de kommende skolebørn afsted med forståelse for dette, da det er en meget vigtig ting især i forhold til indlæring.

Vi har heldigvis også mange dage med en gruppe, fuld af positiv energi og engagement, og vi er super stolte af vores dejlige Skovtrolde.

Nyt fra kontoret/bestyrelsen:

Grundet mange børnehavebørn frem til 31. marts 2022, har vi fra årsskiftet lånt Julia fra vuggestuen. Hun vil fungere som pædagog ved Humlebierne, men vil stadig være tilknyttet Krabberne.

Sofie er i den lykkelige omstændighed, at hende og Kristian skal have barn til sommer – Sofie går på barsel sidst i april.

Marianne er fortsat delvist sygemeldt, Cathrine vil vikariere i de timer, hvor Marianne ikke er tilstede.

Charlotte har af personlige årsager taget en pause fra diplomuddannelsen i ledelse, men starter op igen til sommer.

Vi har et ønske om, så vidt det er muligt, at det meste af personalegruppen bliver tilbudt kurser i år. Else Marie og Julia starter op med et spændende kursus ”Kravle og krydsbevægelser udvikler hjernen”.

Vil I være opmærksomme på oprydning, når I henter jeres børn, så de får ryddet op på det, de leger med, inden I går hjem. Flere af vores børn gider ikke og nogen ved ganske enkelt ikke, hvordan man rydder op. Vi har flere børn, som roder meget og smider med vores ting og vi har faktisk måtte smide flere legesager ud, fordi vores børn er hårde ved dem. Vi øver rigtig meget, at vi skal være god ved legetøjet, ikke smide med det og at alt har sin plads i børnehaven.

HUSK NAVN I BØRNENES TØJ – det er nemmere for personalet at finde frem til ejermanden, hvis der er navn i.

I bestyrelsen er vi lige på trapperne med en kostplan, som er lavet i samarbejde med personalet, og vi glæder os til at vise den frem. Vi, som bestyrelse, glæder os meget til, at vi er på den anden side i forhold til Corona, da vi savner fællesskabet og glæder os til netop det bliver en realitet for børn og forældre i Havmågen.

Vi kan med stor glæde fortælle, at vi har fået et flot årsregnskab for 2021.

Seneste nyheder

Nyhedsbrev januar 2023

24 januar 2023

Velkommen tilbage i Havmågen, vi er allerede godt i gang med det nye år. Huset sprudler af glade børn og voksne, som er i gang med forskellige aktiviteter på stuerne.

Nyhedsbrev april 2022

07 april 2022

Nu er det blevet forår, de gamle Skovtrolde er nu startet i deres skoler og nye grupper er dannet på stuerne.

Rul til toppen