Nyhedsbrev januar 2024

Velkommen tilbage i Havmågen, i skrivende stund er vi godt i gang med det nye år. Huset sprudler af glade børn og voksne, som allerede er gået i gang med forskellige aktiviteter på stuerne. Skovtroldene vil inden længe flytte ind i det nye anneks ”Skovhytten”, det er noget vi alle ser frem til.

Nyhedsbrev januar 2024

Der er blevet afholdt forældresamtaler i alle grupper – Tak for den flotte deltagelse. Det har været dejligt at kunne fortælle jer om jeres børns hverdag og trivsel. Det er rart for os at få tilbagemeldinger om, at Havmågen er et sted I er glade for at få passet jeres børn. Personalet gør et kæmpe arbejde for at jeres børn skal trives og udvikle sig i trygge rammer.

2023 blev året, hvor vi fik installeret nyt lys, det er vi enormt glade for. Det giver mulighed for at dæmpe belysningen til rolige stunder og aktiviteter, men også at kunne arbejde i et godt lys, når vi for eksempel er kreative. Derudover har vi fået bygget vores nye anneks, som er klar til at flytte ind i her i løbet af januar. Planerne er ændret en smule, så det bliver Skovtroldene som får base i det nye anneks. Det gamle anneks bliver multirum/krearum, som kan bruges af alle grupper.

En del personale har i løbet af 2023 været på forskellige kurser, og kommet hjem med ny inspiration og viden om det pædagogiske arbejde med børn. At komme på kursus er en fantastisk mulighed for at få ny inspiration og gode idéer til en udviklende hverdag. Det giver fokus på, hvad der rør sig, samt at vi ikke stagnerer i vores pædagogik, giver arbejdsglæde ved at lære noget nyt og få mulighed for at praktiserer dette i hverdagen og involvere sine kollegaer i den ny viden.

Oplevelser har der også været utallige af med børnene. Der har løbende været temaer/projekter på stuerne, som har givet fordybelse og små stjernestunder. Af fællesoplevelser har vi blandt andet været i Zoologisk Have i Aalborg, set teater og taget på spontane fælles ture ud i den skønne natur vi er omgivet af.

Vi har været uheldige, at der er børn/familier, der er stoppet i Havmågen grundet flytning fra byen eller af andre årsager. Det har gjort, at vi ikke haft de børn vi er normeret til. Vi har i år ledige pladser i både børnehaven og vuggestuen. Så dette budskab må I meget gerne viderebringe. 

Opfordringer:

Vi gerne slå et slag for begrænset skærmbrug.
Børns vilkår har en kampagne kørende, hvor de kommer med anbefalinger til børn i alderen 3 – 6 år.
https://bornsvilkar.dk/skaermguiden/3-6-aar/

Kognitivt mister børn evnen til koncentration, nærvær og indlæringen bliver sværere.

Personalet har valgt at øge fokus på, hvornår og hvordan børnene bruger IPads her i Havmågen. Det betyder, at vi kun bruger IPad ‘en til at underbygge indlæring visuelt, samt til børn, der har brug for en kort pause (10 -15 min) for at koble fra eventuelt mange indtryk.

Husk dagligt at tjekke opslagstavlen ved indgangen. Her kommer der mange nyttige informationer både om kommende aktiviteter, ture ud af huset, info om sygdom samt glimt fra jeres børns hverdag.

Vær sød også at læse de månedsbreve og nyhedsbreve vi lægger ud på INFOBA, her kommer der også informationer vedrørende jeres børn og hverdagen på stuerne.

Vi oplever desværre stadig jævnligt at lågen ind til Havmågen ikke bliver lukket.

HUSK at lukke lågen HVER gang I går ind og ud, dette gælder begge vores låger!!

Nyt fra bestyrelsen: 

Først og fremmest ønskes i et godt nytår fra alle i bestyrelsen. Vi ser frem til 2024, som forhåbentligt bliver et fantastisk år. 

Der er ikke store projekter i udsigt her i 2024. Prioriteten i 2023 har været at få et ekstra hus/rum til vores børn, så der er endnu større mulighed for at dele os i mindre grupper i løbet af formiddagen.

Gården ”Kreahytten” vil frem til april primært blive brugt af Humlebierne, således den store gruppe kan dele sig i mindre grupper. Hvis I endnu ikke har været oppe og se det nye anneks, så skal I prøve at gå en tur op igennem legepladsen en dag og se den, I er velkomne til at gå derind sammen med jeres børn og se det flotte resultat. Det bliver fantastisk at tage den i brug. 

Vi kommer ud af 2023 med et underskud, underskuddet er dog betydeligt mindre, end det vi havde budgetteret med. Underskuddet i 2023 er grundet byggeriet af vores nye anneks samt de forbedringer, der er lavet i Havmågen. Der skal dog siges, at vores institution har en sund økonomi, hvorfor det har været muligt, at vi i ledelsen og bestyrelsen, med ro i maven har godkendt det byggeri. 

Det er besluttet at skifte de to gamle legehuse som er i dårlig stand i sandkassen ud med ét nyt stort legehus, det vil ske, så snart vejret tillader dette. 

Husk, kom endelig til bestyrelsen hvis i har nogle spørgsmål. 

Vigtige datoer 2024:

  • Skovtroldenes afslutning fredag d. 22. marts kl. 15-17

Her er alle velkomne til at komme i Hanstholm Hallen og se teater lavet af Skovtroldene.

  • Arbejdsdag i Havmågen lørdag d. 6. april kl. 9-12

Fremover vil arbejdsdagen ligge fast den første lørdag i april, hvis det ikke falder i påsken, så rykkes det en uge frem. Kom og giv en hånd med til vores årlige arbejdsdag i Havmågen. Det er en formiddag, hvor både forældre, børn, søskende, pædagoger og bestyrelsesmedlemmer arbejder for at vedligeholde vuggestuen/børnehaven både inde og ude. Arbejdsdagen afholdes også for at styrke fællesskabet, det er en god måde for nye forældre at blive en del af Havmågen samt lære de andre forældre at kende.

  • Valg til bestyrelsen

Vi er i gang med at undersøge mulighederne for, at vi fremover kan afholde valget til forældrebestyrelsen online, så man kan afgive sin stemme hjemmefra. Hermed får alle mulighed for at stemme, og ikke kun dem der har mulighed for at møde fysisk op. I vil få nærmere besked herom.

  • Fællesspisning

Der kommer dato ud snarest

  • Bedsteforældredag d. 23. august kl. 9.30-12

Bedsteforældredag ligger fast fredag i uge 34.

  • Sensommerfest/cykelsponsorløb d. 31. august kl. 9-12

Fremover vil Sensommerfesten ligger fast lørdag i uge 35.

  • Fælles forældremøde i efteråret 2024

Der kommer dato ud snarest.

Nyhedsbrev juli 2024

28 juni 2024

Sommerferien nærmer sig, og vi håber, at alle familier får en dejlig ferie med afslapning, nærvær og masser af familietid😊 HUSK at alle børnehavebørn skal have madpakker med i hele juli måned. Dette gælder ikke vuggestuen, her laver Kirstine fortsat mad. Vi vil gerne, at børnene medbringer en drikkedunk UDEN indhold samt en turtaske, hvis vi pludselig bestemmer os for at tage på en spontan tur ud i det blå. Vi skal nok sørge for, at børnene får mælk eller vand til middag de andre dage😊

Nyhedsbrev april 2024

19 april 2024

Foråret er endelig begyndt at vise sig, dette har vi med længsel ventet på efter mange måneder med gråt, blæsende og regnfuldt vejr😊 Det er skønt at se, at alt er begyndt at spire frem på legepladsen, og at solen så småt begynder at varme vores kinder.

Nyhedsbrev oktober 2023

11 oktober 2023

Så er det igen blevet tid til at sende et nyhedsbrev ud fra bestyrelsen og ledelsen i Havmågen. Efteråret er ved at tage sit indtag, farverne i naturen skifter, og bladene begynder så småt at falder af træerne. Efteråret betyder også, at de indendørs hyggestunder bliver flere. Inden længe står efterårsferien for døren, vi ønsker alle dem, der har mulighed for at holde fri en god ferie.

Rul til toppen