Nyhedsbrev juli 2022

5. juli 2022

Nu er sommeren kommet, og vi nyder at udelivet fylder vores dage med masser af frisk luft, højt til loftet og rigtig gode lege. Vi kommer også mere ud af huset, hvor vi får set nærområdet, både på gåben men også på cyklerne. Det er til stor nydelse for børnene, at opleve hvad livet udenfor den forudsigelige hverdag byder på.

Nu nærmer sommerferien sig, og vi håber, at alle familier får en dejlig ferie med afslapning, nærvær og masser af familietid.

 

Praktisk info til alle:

 • Vi vil gerne, at I hjælper os med at fortælle, om jeres børn har fået morgenmad hjemmefra eller skal have det, når de kommer. Der er ofte kø for at komme til morgenbordet, og der kan hurtig blive kamp om pladserne. Derfor vil det være rart at vide, om jeres børn har spist hjemme og ikke behøver at optage en plads ved bordet, men i stedet kan komme direkte hen og lege. Tak J

 

 • Vi vil også gerne minde jer om at huske at kigge i børnenes poser med skiftetøj, når I tager dem med hjem om fredagen. Det er desværre ikke nok ”bare ”at tage dem med hjem. I må også gerne huske at kigge det igennem, så der er det tøj og sko mm. der skal være. Mange børn mangler ofte skiftetøj og vores lånekasse er ikke så stor.

 

 • Husk at få smurt med solcreme inden I afleverer jeres børn. Vi smører børnene igen til middag.

 

 • Vi vil gerne igen opfordre til, at I vil sætte navn i jeres børns tøj, sko madpakker, turtasker mm. Det gør det nemmere at finde rette ejermand. Især vigtigt i juli måned, hvor hele børnehaven skal have madpakker og drikkedunk med HVER dag. Så endelig navn på alle madkasser og drikkedunke samt turtasker.

 

 • Husk at brug INFOBA ved sygdom, fridage mm. Vi tjekker det hver dag og skal nok se jeres beskeder.

 

 • Som et nyt tiltag skal alle vuggestueforældre nu selv vaske børnenes sengetøj. Den sidste fredag i måneden får I det med hjem og så skal det afleveres om mandagen igen, klar til at komme ned i barnevognen. Har i nogle spørgsmål omkring dette, så henvend jer til vuggestuepersonalet J

 

 Nyt fra Krabberne:

Vi har fået 3 nye børn, Franik, Stella og Simon, som er faldet godt til i vuggestuen. Vi er nu en lille hyggelig gruppe på 6 børn samt 2 gæstebørn fra Søhestene, som spiser med inde hos os.

At få nogle Søheste giver liv og snak under måltiderne, de små børn er meget glade for dem og følger alt, hvad de gør.

Vi har stor fokus på at børnene skal være selvhjulpen under måltiderne. Det vil sige at de får lov til at spise med gaffel selv, og nogle med ske selv. Det kan godt være at de ikke selv kan få det på gaflen eller skeen, så hjælper vi dem. Dog får de stadig selv lov til at føre skeen eller gaflen op til munden. Det samme gælder, når de skal drikke. Vi skifter gerne et sæt tøj hvis det er med til, at de lære at spise og drikke selv.

Vi opfodrer derfor jer forældre til at give lidt slip derhjemme, jeres børn er faktisk rigtig dygtige, hvis de får lov, og de bliver så stolte, når det lykkedes. 

 

Nyt fra Søhestene:

Siden sidst er sommeren kommet. Vi er kommet godt i gang med at være ude og lege/træne motorikken. Til stor begejstring for børnene. De er så glade for at blive udfordret. Især på den store legeplads, hvor vi ofte tilbringer vores formiddage.
I år er det vuggestuen, der har ansvaret for drivhuset. Det skal vandes og passes. Søhestene er så gode til at hjælpe. Især vanding er et hit.

Ligeledes er vores jordbærplanter på legepladsen blevet flotte og store med mange bær på. Nu håber vi, at solen vil skinne, så vi rigtig kan få spist en masse.

Både juli og start august vil være præget af, at både personalet og børn holder ferie, og der vil derfor ikke være så mange planlagte aktiviteter. Vi går en tid i møde, hvor der er større fokus på det spontane også i samarbejde med børnehaven.  Derfor sender vi heller ikke månedsbrev ud i juli måned.

I øjeblikket har vi fokus på ro ved vores måltider. Vi øver i at give plads til hinanden, så alle bliver hørt, når jeres børn har nogle spændende ting at fortælle, og det er der masser af J  Vi øver ligeledes bordskik og gode spisevaner. Eksempelvis at blive siddende på sin plads, tygge af munden inden man beder om mere mad, være madmodige, sige ja tak, tak for mad mm. Det er lidt svært for mange, men hvis vi både har fokus på det heroppe og I også har det derhjemme, så skal det nok lykkes. Børnene har også en alder, hvor det naturligvis er noget, der skal øves mange gange, men vi tror på at et dagligt fokus på det, vil skabe en fin kultur ved bordet, som med tiden også kan tages med videre ind i børnehaven, hvor det også øves. Vi håber, at I vil hjælpe os med dette fokus og være med til at give børnene nogle hyggelige og nærværende måltider derhjemme også. Vi ved, at det kan være en udfordring i en travl hverdag, men det er en rigtig dejlig måde for familien at samles på, efter en lang dag hver for sig. Måske gør I det allerede, og så er det jo super dejligt. Vi vil i hvert fald forsøge at gøre måltidet til en hyggelig stund, hvor der er plads til ro, hygge, nærvær og en masse gode snakke. Jeres børn har så meget at fortælle og det er netop under vores måltider, at hvert barn får en ekstra stund til at blive set og hørt af alle og det giver dem rigtig meget, og de nyder at få opmærksomheden og den gode respons, når de fortæller noget.

I juli måned siger vi ”farvel” til August og Elliot som starter i børnehave. Og til august siger vi ”farvel” til Lauge som følger dem trop. I bliver savnet drenge.

 

Nyt fra Humlebierne:

I den kommende tid, kommer vi til at sige velkommen til en del nye børn, og vi glæder os. Det gør også, at Humlebigruppen bliver en stor gruppe henad på efteråret. Derfor vil I se, at vi kommer til at dele os mere i vores kontaktgrupper for at have mere tid til det enkelte barn.

Vi er lige nu i gang med et Blomstertema – vi har plantet solsikker, som vi har set vokse op, vi har samlet blomster og lavet ”parfume” af dem. Vi skal til at dekorere KÆMPE plader formet som blomster. De skal ud og pynte på ydersiden at vores stakit, så man rigtig lægger mærke til vores skønne børnehave og vuggestue.
Når vi så småt bliver færdige med vores projekter, vil vi dele det over i et høst/bondegårdstema. ”Hvor kommer mælken egentlig fra? ” ”Hvad er de forskellige kornarter på markerne? ” ”Hvornår laver høns æg og hvornår laver de kyllinger? ” Det er alle spørgsmål børnene har stillet os og dem skal vi selvfølgelig have besvaret med ture ud af huset bl.a. på bondegårdsbesøg.

På grund af sommerferien sender vi ikke månedsplan ud for juli måned.

Vi har stadig STOR fokus på selvhjulpenhed, derfor har vi en bøn til jer forældre. Vi har en forventning om, at I tjekker op på børnenes garderober hver gang i henter børnene. Hænger overtøjet let tilgængeligt for barnet? Kan de selv nå det? Vender ærmerne rigtige? Derudover så minimalt med overtøj som muligt. Vi oplever, at det kan være for overvældende for børnene hvis de har flere af samme slags.
Garderoben skal indeholde:

 • Et sæt regntøj
 • Et sæt termotøj
 • En jakke
 • Et par kondisko
 • Et par sandaler
 • Et par gummistøvler
 • Sommerskiftetøj (se sommer indhold på posen)

 

 Nyt fra Skovtroldene:

Vi er godt i gang med vores plante/blomster projekt.

Vi har lavet ”skyer med regn og sol” af toiletruller, vatpinde og karton. Herved fik vi en snak om vejret. At planterne skal bruge både sol og regn for at vokse. Så regnvejr er gavnlig på flere måder end blot at hoppe i vandpytter😉 Vi talte også om, at sol og regn på samme tid giver regnbuer. Så der skulle selvfølgelig fabrikeres en regnbue. Vi lægger snart billeder op af dette på Facebook 😊

Vi har været på tur ”oppe ved møllerne”. Her finder man nemlig en masse flotte blomster og planter. Vi plukkede og plukkede og nåede også at få lagt alt indsamlet i pres. Vi er lige begyndt med at lave de smukkeste ”Flora Danica” billeder heraf.

Vores nyplantede Solsikker vokser utrolig godt i deres små potter i vinduet på Gården. De skal snart plantes ud. Vi planter dem langs hegnet ved mooncarbanen. Det bliver rigtigt flot og farverigt.

Vi øver stadig finmotorikken ved at have fokus på at klippe. Vi kan allerede se, det giver pote, og roser børnene for deres flotte indsats😊

Vi er begyndt at finde puslespillene frem. Dette er godt for at stimulere overblik, struktur samt finmotorik. Man øver koncentration og tålmodighed. Er et super godt grundlag for samtale. Så find puslespillene frem derhjemme. Det er super god træning og masser af nærvær og kvalitetstid.

I juli måned sender vi ikke månedsbrev ud. Der er sommerferie en stor del af måneden, og vi er ikke så meget på Gården, men skal hygge os rigtig meget med Humlebierne og Vuggestuen.  -Forhåbentlig i super dejligt vejr på legepladsen😊

 

Nyt fra kontoret/bestyrelsen:

Sommerferien står for døren, tror vi alle trænger til lidt ”tøffetid”, hvor vi bare slapper af og nyder en hverdag uden stress og jag.

Vi vil starte med at sige TAK for en kanon hyggelig sommerfest, der trods lidt regn fra oven endte med at blive en dejlig komsammen, hvor alle så ud til at hygge sig på kryds og tværs, og ikke mindst den dejlige mad Kirstine havde lavet til os.J

Vi vil gerne minde jer om, at Havmågens åbningstider er følgende:

Mandag – torsdag             kl. 6.20 - 16.45

Fredage                              kl. 6.20 - 15.45

Dette betyder, at vi først låser døren op kl. 6.20, samtidig beder vi om, at man henter, så døren kan låses kl. 16.45/15.45.

Vi har mange projekter i luften, det næste projekt der bliver skudt i gang i løbet af sommeren er:

 • Alle legeredskaber skal rengøres og slibes ned, hvorefter det skal have olie.
 • Vi skal have solsejl over sandkassen ved hytten.
 • Der kommer et nyt legeområde, hvor det store kaninbur stod. Vi har bestemt, at vi skal have en traktor og nogle bondegårdsdyr udskåret i træ.
 • Vi er ved at få lavet en ny hjemmeside, som kommer til at stå i flotte farver, nye billeder og dermed får et helt nyt udtryk.

I løbet af sensommeren skal vi have ansat en pædagog i et barselsvikariat for Sofie. Cathrine stopper som vikar i Havmågen d. 19. august ´22, så vi søger dermed også ny vikar efter sommerferien.

Bestyrelsen har besluttet, at Sommerfesten fremover kommer til at hedde Fællesspisning. I stedet kommer vores Høstmarked til at hedde Sommerfest. Vi mener, at det giver bedre sammenhæng for arrangementernes indhold.

Vigtige datoer:

Bedsteforældredag d. 25.august kl. 9.30-12.00.

Indbydelse kommer senere.

Sommerfest/cykelsponsorløb d. 17. september kl. 9.00-13.00.

 

Vi ønsker alle en dejlig sommer J

 

Denne hjemmeside bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok