Nyhedsbrev oktober 2020

1. oktober 2020

Nyhedsbrev oktober 2020.

Vejret har vist sig fra sin bedste side den seneste tid. Sensommeren har budt på ture ud af huset, forskellige aktiviteter i nærmiljøet samt mange gode stunder på legepladsen. Efteråret er på trapperne, det kan vi allerede mærke – vi vil stadig opholde os så meget ude så muligt (Dette er en af de retningslinjer, vi skal opretholde i forhold til Covid 19). Det er derfor vigtigt, at børnene har overtøj med til alt slags vejr.    

 

Krabberne:

Vi byder velkommen til Gerda og Sara, som er startet som krabberJ Dagene går med gåture i nærmiljøet, hvor vi snakker om de forskellige ting vi ser, mærker på våde blade, og smager på brombær mm. Vi prøver så vidt muligt at komme ud hver dag, hvad enten det er på tur eller på vores fantastiske legeplads. Vi arbejder også på at øve motorikken, vi hopper, kravler, triller med bolde mm.  Hver dag synger vi 2 sange efter middagsmaden, dette nyder vi alle og børnene lærer hurtigt fagterne til sangene. Vores samtaler blev desværre aflyst, men vi vil hurtigst muligt finde nye datoer.

                                       

Søhestene:

På søhestene har vi fået en ny voksen som hedder Julia Pedersen. Børnene har været gode til at tage imod hende, og vi er meget glad for, at Julia er kommet ind til Søhestene. Vi er nemlig begyndt at blive en stor gruppe på 13 børn fra 1,5 år til 3 år. Selvhjulpenhed er derfor i stor fokus. De store søheste har fokus på potte træning at tage tøj af og på, spise uden hagesmæk og sove på madras. Vi har stor succes lige nu med at tage tøj af og på og potte træne hos de store, så vi opfordrer til at børnene prøver det samme derhjemme. De små søheste har fokus på at blive mere selvstændige når de spiser, introduceres til potten og begynde at sætte flere ord på deres handlinger. I øjeblikket udvælger vi nogle ord som vi øver når vi spiser middagsmad. De ord som vi øver lige nu, er farverne, børnene er blevet så gode til at kende de forskellige farver, det må i meget gerne øve i hjemmet også. Ydermere har vi en sang som vi øver, denne er hjulene på bussen. Vi har mange forskellige ting med i bussen, alt fra dyr, mennesker og ting, på denne måde kan vi øge børnenes ordforråd.

Humlebierne:

Vi er efterhånden blevet en stor gruppe på 24 fantastisk skønne børn. De fleste dage deler vi os i 3 mindre grupper i løbet af formiddagen. Dette gør, at vi hurtigere kan komme i gang med de forskellige daglige aktiviteter, komme omkring alle børn, samt skabe mere ro til fordybelse.

Vi vil frem til nytår have 2 fokuspunkter - sprog og motorik. Vi vil styrke børnenes sprogudvikling gennem sang, fortælling og leg. Vi vil som noget nyt have motorik på ugeskemaet.

Derudover vil vi også arbejde med natur og naturfænomener. Vi skal blandt andet finde nedfaldne efterårsblade, tage dem med hjem og lave noget kreativt ud af dem. Vi skal lave vores egne små møller (Science), som drejer rundt, når det blæser. Vi skal finde ud af, hvorfor det regner og blæser, når det er efterår. Dette er bare et lille udpluk af, hvad vi skal arbejde med under læreplanstemaerne natur og naturfænomener.

Inden vi får set os om, er det tid til at lave julegaver, det tager lidt tid at få lavet gaver med 24 børn J  – Humlebierne har desuden 2 nisser som i december på skift vil komme med børnene hjem.                  

Vi afholder forældresamtaler d. 22. og d. 28. oktober 2020. Opslag er på døren ind til Humlebierne. I år vil nogle samtaler vil blive afholdt af Sofie eller Charlotte alene, andre vil Helle deltage i.

 

Skovtroldene:

Vi kan se tilbage på en rigtig dejlig september, hvor vi har haft vores cykeldebut med Skovtroldene med vores Christianiacykler. En dejlig oplevelse for alle, og vi er klar på nye ture.

Vi har haft fokus på forberedelse til vores skoleparathedssamtaler, som vi jo afholder 6. oktober.

Oktober vil byde på oplevelser i naturen om efteråret. Vi vil være kreative med fund fra naturen. Vi starter op med rytmik igen om onsdagen.

Julegaveværkstedet vil også starte op efter efterårsferien, så her bliver vi rigtig hemmelighedsfulde😊

Nyt fra kontoret/bestyrelsen:

Vi har i bestyrelsen besluttet, at vi desværre ser os nødsaget til at aflyse alle arrangementer året ud. Vi ved ikke, hvordan efteråret/vinteren kommer til at se ud med hensyn til Covid 19 – Vi ønsker stadig at vise hensyn og omsorg for hinanden, og tør ikke løbe nogen form for risiko ved at afholde større arrangementer, hvor vi jo nemt bliver over 100 personer. Håber at I alle har forståelse for denne beslutning. Vi holder dog et brag af en julefrokost for børnene samt juleteater fra Honningebanden.

Vi oplever, at der er en del børn, der mangler skiftetøj. Vær opmærksom på at Jeres barns ”mulepose” altid indeholder det beskrevne. Husk at fylde op løbende eller i weekenden, når det er med hjemme. Det er desuden også tid til, at der altid skal være regntøj og gummistøvler i skabet!

Hanstholm skole har i år genoprettet en erhvervsklasse, vi har sagt ja til at Cecilie og Alberte må arbejde i Havmågen tirsdag, onsdag og torsdag eftermiddag frem til 31/5 2021. De vil hovedsageligt sætte spændende lege/aktiviteter i gang for børnehavebørnene. Vi glæder os til at lære de unge piger at kende.

Derudover vil vi gerne byde velkommen til alle de nye ansigter i Havmågen. Julia er ansat på 20 timer frem til 31/1 2021, hun vil hovedsageligt være at finde hos Søhestene. Amalie er vores nye vikar, hun vil blive brugt på alle stuerne. Ghita er vores vikar til køkkenet, men vil også blive brugt som vikar på stuerne, hvis behovet er til det. 

Hvis man ikke har mulighed for, at fodre kaninerne den weekend man er blevet tildelt, skal man selv prøve at bytte weekend med en anden. Se opslag på tavlen – her kan man altid se, hvornår man er sat på til at fodre.

Vi holder som altid lukket mellem jul og nytår. Men der er mulighed for pasning frem til onsdag d. 23. december kl. 16.45. Der vil komme en tilmeldingsseddel på børnenes skabe med pasningsbehov de 3 dagen før jul – her er vil vi opfordre Jer til at skrive præcise mødetider på, så vi kan få tilpasset personaletider hertil.

 

 

 

 

Vigtige datoer:

  • Forældresamtaler er et tilbud som gives til alle forældre i Havmågen.

Krabberne d 4. og d. 5. november.

Søhestene kommer med nye datoer.

Humlebierne d. 22. og d. 28. oktober.

Skovtroldene 6. oktober

  • Fotograf d. 22/10 kl. 9.00.
  • Julefrokost – datoen er endnu ikke fastsat.
  • Juleteater d. 15/12 2020 kl. 9.30.

Denne hjemmeside bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok