Nyhedsbrev oktober 2021

12. oktober 2021

Nyhedsbrev oktober

 

Vi kan vist konstatere, at sommeren er forbi og at efteråret kommer lige så stille listende. Vi har fået en del regn på det sidste, så dejligt at i der er suppleret op med regntøj og gummirøjser! VI kan se at bladene falder af træerne og at kluden begynder at komme, så er vi klar til termotøj og huer ;)

 

KRABBERNE  

Vi byder velkommen til Konrad og Josefine som er vores nye Krabber. I denne måned starter endnu et nyt barn Luka. Derudover vil vi også gerne lige ønske Gerda og hendes forældre tillykke med den nye lillebror, og vi sender nu Gerda videre indtil Søhestene.

Vi går efteråret i møde, og det bliver koldt. Men det skal i ikke være bekymret for, vi har varme i huset og børnene er kommet i vores soveposer i barnevognene, så de ligger dejlig lunt og sover, så i behøver ikke give børnene ekstra tøj på ;)
Det er ved at være tid til forældresamtaler, vores samtaler vil finde sted i starten af november. Der hænger en seddel på opslagstavlen med tider på opslagstavlen, hvor i kan skrive jer på.

I denne måned vil vi have fokus på lidt forskelligt.

Mandag har vi fokus på det musiske

Tirsdag har vi fokus på grov motorik, hvor vi vil gøre brug af kælderen samt gåture.

Onsdag har vi fokus på det kreative, hvor vi blandt andet vil bruge noget vi finder på vores ture ud af huset.

Torsdag/fredag skal vi cykle og lave finmotoriske ting.

 

 

SØHESTENE

Vi arbejder i øjeblikket med efteråret. Vi har indtil videre lavet små efterårslanterner, malerier og ugler med lys i. Vi har været på ture for at hoppe i vandpytter, kaste med blade, spise brombær og kigge på de små insekter, der har gravet sig ned i jorden eller boret sig ind i gamle træstubbe. 

Vi har sendt Ingvar & Esther i børnehave og budt Gerda velkommen hos Søhestene. 

 

Fortsat har vi stor fokus på selvhjulpenhed og nu hvor vi går flyverdragtstiden imøde, får de rigtig træning i lynlåsen. Søhestene er allerede rigtig dygtige til at tage deres tøj af og på, men det er en kæmpe hjælp hvis I tænker over at give dem tøj på, som de selv kan tage af og på. Vi er der selvfølgelig til at hjælpe dem, men det gør det nemmere for dem at lære det. 

 

Vi er så småt gået i gang med vores “Her bor jeg”- projekt og vi har været rundt og tage billede ved de fem første. Nogle af husene er allerede på vej op så spørg gerne jeres børn indtil deres hus. 

 

Søhestene er en rigtig dynamiske gruppe og de leger og har det så godt sammen på kryds og tværs. 

 

ENDELIG FIK VI VORES MARIANNE TILBAGE!

Det har vi godt nok set frem til. Indtil Marianne igen er på fuldtid er vi så privilegerede at Cathrine fortsat kan være hos os. 

Marianne har været savnet - det var tydeligt at se på både børn og voksne.

 

 

HUMLEBIERNE

Vi har en dejlig harmonisk gruppe med 21 livlige børn, som hver især er med til at gøre hverdagen spændende og til tider udfordrende. Vi får løbende børn ind fra vuggestuen og en enkelt udefra, så vi bliver en stor gruppe på 27 børn, inden vi til april 2022 sender nogle videre som Skovtrolde. Vi deler os mest muligt, for at skabe ro til leg og fordybelse. Dette betyder også, at vi ikke altid tager sammen på tur, oftest vil vi dele os, og gå på opdagelse i mindre grupper. Hvis vi skal cykle, betyder det også, at vi ikke kan have alle med, da der kun er plads til 18 børn i ladcyklerne. De der ikke kommer med i ladcyklerne, laver noget spændende hjemme, eller tager på tur i nærmiljøet. 

Vi øver stadig selvhjulpenhed – det vil være en kæmpe hjælp for os, hvis I derhjemme også øver, at børnene selv tager tøj af og på. Samtidig er det en stor hjælp for jeres børn, at der hver dag er orden i deres skab, og det er nemt at overskue, hvor de enkelte ting er, samt at overtøjet vender rigtigt. 

Vi går efteråret i møde, og det er super, hvis der er termotøj, regntøj, gummistøvler, sko og evt. tynd hue og vanter. Der er flere, der har spurgt, hvornår børnene skal have flyverdragter med, her er det op til jer forældre, hvornår i syntes det er tid til dette. Nogle børn er ”varme”, og kan holde varmen længe med termotøj og regntøj, mens andre har behov for flyverdragten tidligere.  

I løbet af efteråret vil vi ikke have nogle faste temaer, vi arbejder ud fra, da der i forvejen er masser af aktiviteter i kalenderen. Vi har i denne måned Halloween/Efterår, hvor vi vil have fokus på det finmotoriske, natur, udeliv og science. Samtidig skal ud i naturen og lede efter ting, vi kan bruge til at være kreative.

Tiden løber, og inden vi får set os om er det juletid. Juletiden er en dejlig tid, som byder på julehygge, klippe og klistre, lave julegaver, bage mm. Humlebierne har også 2 nisser, som børnene på skift har med hjemme i løbet af november og december. 

 

Vi afholder forældresamtaler tirsdag d. 16. november fra kl. 13.00 – 20.00. Opslag findes på tavlen, håber der er en tid som passer Jer.

 

SKOVTROLDENE

I september er meget af tiden gået med at sprogteste alle Skovtroldene.

Derfor har vi ikke været så meget ude af huset. Tiden er i stedet blevet brugt på at være kreative. 

Lige nu laver vi ny udsmykning til Gårdens vindfang: Dreng - pige, hvor børnene øver klippefærdigheder.

Der er blevet leget godt og fordybende. Børnene er blevet gode til at lege med hinanden på tværs af køn, og nogle har stiftet nye bekendtskaber.

Vi øver opmærksomhed på skrift ved at børnene skiftes til at krydse hinanden ind på en navneliste.

Vi har udvidet selvhjulpenhed ved middagsbordet, hvor børnene nu selv øser mad op på tallerkenen. De har fin styr på, hvor meget de kan spise. 

Børnene er blevet gode til at klare toiletbesøg selv, hvor vi så tjekker om de er rene.

Når vi har samling, har der været meget uro i drengegruppen, hvilket har forstyrret hyggen og mulighed for læring. Derfor har vi i øjeblikket valgt at kønsopdele børnene ved to borde ved alle samlinger. 

 

 

LEDELSEN OG BESTYRELSEN

 

Nyt fra kontoret/bestyrelsen:

Tusind tak for den store opbakning til dette års Høstmarked, hvor er det bare fantastisk, at vi endelig kan samles igen, og lave noget der styrker fællesskabet. Overskuddet lyder på 36.017 kr. 

Marianne starter stille og roligt i uge 39 efter hendes knæoperation. Hvornår Marianne er klar til fuld tid vides endnu ikke, men vi er glade for, at hun er tilbage nogle timer i ugen. Cathrine fylder de resterende timer ud.

Helle er sygemeldt men forventes tilbage medio oktober. Stephan vikarierer i de timer, Helle plejer at være hos Humlebierne. Stephan vil forsat bruges som vikar, når Helle kommer tilbage.

Vi har ansat Stinne Segato som vikar, hun vil efter behov blive brugt i alle grupper. Vi har brug for vikarer, da vi skal have afholdt restferie mm. 

Selvom der ikke længere er strenge regler vedr. Covid 19, vil vi stadig opfordre til, at man spritter hænder, inden man kommer ind i Havmågen. Der er ikke længere regler for, hvor mange der kommer og aflevere/henter, ligeledes er det igen ok, at søskende kommer med ind. Personalet har et ønske om, at der stadig afleveres og hentes ved indgangen til stuerne, da vi oplever, at det er nemmere for børnene at få sagt farvel samt at der ikke opstår uro ved afhentning, når flere henter samtidig.

Flertallet er blevet rigtig fortrolige med INFOBA, og er rigtig gode til at bruge det. Vi har stadig lidt begynderfejl, og en gang i mellem kommer der dobbelt beskeder ud til jer, vi lover, at det bliver bedre med tiden. HUSK at det er jer forældre der skal melde jeres børn ud og ind. Børn må ikke benytte IPad ‘en, dette gælder også selvom i er der sammen med barnet.

Vi har fået malet Gården udvendigt – vi syntes at det er blevet mega flotJ Køkkenet, indgangen og vuggestuen er færdigmalet, men vi mangler stadig en del. Vi glæder os til at se det flotte resultat, når alt er færdigmalet indvendigt.

 

Vigtige datoer for året ud:

Der kommer sedler/opslag op når tiden nærmer sig, men sæt gerne X i kalenderen.

Halloween d. 29. oktober. (Kun for børn og uden udklædning)

Bedsteforældredag d. 25. november.

Julefest for alle d. 11. december.

Julefrokost for børnene i Havmågen d. 15. december.

Julegudstjeneste i Ræhr Kirke d. 16. december.

 

 

 

Denne hjemmeside bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok